KINE Senna Kerkhofs

Senna2Senna kerkhofs

Kinesitherapeute
NST therapeute

 

 

 

 

Hallo, ik ben Senna Kerkhofs, ik ben afkomstig van Kesselt, maar ben momenteel met mijn man aan het bouwen in Hoeselt. Van jongs af aan heb ik veel verschillende sporten gedaan, waaronder voetbal, turnen, volleybal, fitness, joggen, … Daarnaast was ik al heel vroeg geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. De keuze om kinesitherapie te gaan studeren lag dan al voor de hand.

Ik ben in 2012 afgestudeerd als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met een specialisatie in de musculoskeletale revalidatie optie sportrevalidatie.

Deze specialisatie was een goede voorbereiding om de behandeling van complexe aandoeningen op een wetenschappelijk verantwoorde wijze uit te voeren. De optie sportrevalidatie richt zich zowel op de behandeling van blessures als de preventie ervan. Hierbij is de cursus klassieke taping en kinesio taping een grote meerwaarde.

Als eerste nieuwe uitdaging en om meer inzicht te krijgen in een complexere problematiek, volgde ik de opleiding tot NST therapeute. Hierna werd ik geprikkeld om me nog verder te ontwikkelen en meer kennis te vergaren. Daarom ben ik in 2013 gestart met de opleiding osteopathie in Antwerpen, waar ik de eerste 2 jaar heb afgerond.

Door de praktijkervaring en de opleidingen besefte ik dat elk lichaam een zelfcorrectiemechanisme heeft, en daardoor ging ik me meer verdiepen in ESB behandeltechnieken. Als laatste zou ik mij ook willen specialiseren in de ESB technieken bij baby’tjes.

Afspraak maken