Korte behandeling (quick fix) bij baby’s

Korte behandeling (quick fix) bij baby’s

Een korte behandeling is een ‘quick fix’ behandeling, dat wil zeggen dat we met enkele korte stimulaties het zenuwstelsel trachten in evenwicht te brengen.

Ook de spieren, het lymfestelsel, de organen en vele andere lichaamssystemen reageren erg goed op deze techniek. De oorsprong van de filosofie vindt u bij de Neuro Structurele Integratie Techniek (NST), hierover vindt u meer uitleg op onze site.

We gebruiken NST quick fix vaak om kindjes al meteen vooruit te helpen of om de osteopathische behandeling te ondersteunen. De resultaten zijn vaak zeer goed en veel kindjes voelen zich na enkele korte behandelingen een stuk beter.

De behandeling duurt vaak niet langer dan een minuut, maar kan een wereld van verschil voor kind en ouders betekenen. We raden ook aan om een frequentie van om de 2 à 3 dagen aan te houden tot er beterschap merkbaar is.

Je kan deze korte behandeling (quick fix) gebruiken voor slaapstoornissen, reflux, voorkeurshouding, overstrekking, huilbaby’s,…

Voor een quick fix hoeft u geen afspraak te maken. Houd er wel rekening mee dat u in de wachtzaal moet aangeven dat u voor een korte behandeling komt. Deze behandeling is gratis en dient als service aan kindje en ouders.

U bent het snelst geholpen als u op het half uur komt …

Deze korte behandelingen zijn voorzien naar aanleiding van een reeds ingeboekte afspraak bij een van onze collega’s.

Enkele tips:

  • veel knuffelen
  • geen kraantjeswater gebruiken om de voeding te bereiden
  • let op voedingsintoleranties zoals koemelk, soya, gluten, fruit,…
  • de babyvoeding liefst niet verwarmen in de microgolf, wel in de flessenverwarmer (of warm water)
  • het kindje stimuleren met licht, kleur, geluid,…
  • regelmaat