Kinderen en adolescenten

Osteopathie bij kinderen en adolescenten

Concentratiestoornissen, leermoeilijkheden, dyslexie, …

Sinds 2008 maken we gebruik van een zelf ontwikkelde therapie: een combinatie van AK (Applied Kinesiology), sensomotoriek, osteopathie en manuele therapie.

Speciale aandacht gaat naar het ontgiften en opbouwen met supplementen, maar ook naar de kaak-, nek-, bekken- en schedelproblemen die vaak aan de basis liggen van problemen bij kinderen.

Intensieve samenwerking met sensomotorische therapeuten (motorische testing en training voor baby’s en kinderen), babytherapeut (psychotherapie, geboortetrauma’s, hechtingsproblematiek, enz.), behavioural optometrist (oogproblemen) en gespecialiseerde orthodont (die al erg vroeg diagnostisch werkt, zelfs bij kleuters ) en kinderartsen is vaak noodzakelijk.

Om biochemisch een goed zicht te krijgen op de spijsvertering beschikken we ook over een bio-resonantiescanner en apparatuur om het ontgiften van uw kind in de hand te werken.
Ook lichttherapie is een middel waar we dankbaar gebruik van maken om de eventuele neurologische problemen van uw kind te verhelpen.