KINE Katrien Cnuts

KatrieKatrienn Cnuts

Kinesitherapeute
NST therapeute
Zwangerschapsbegeleiding
Vodder therapeute (lymphedrainage)

 

 

Hallo, ik ben Katrien Cnuts, ben afkomstig van, en woon ook nog steeds in Kortessem. Mijn Hobby was tot voor kort handbal maar ik ben sinds dit jaar gestopt en nu probeer ik af en toe wat te gaan joggen en 1x per week circuittraining te doen. Sinds 2012 ben ik afgestudeerd als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie en als optie sportrevalidatie.

Door zelf altijd aan sport te hebben gedaan was de optie sportrevalidatie een ideale keuze voor mij. Deze optie werd vooral gekenmerkt door het leren behandelen van sportblessures alsook de preventie ervan wat natuurlijk even belangrijk is.

Na iets meer dan een jaar aan het werk te zijn begon de nieuwsgierigheid de bovenhand te halen om mij opnieuw te verdiepen in nieuwe cursussen. Als eerste uitdaging werd dat de cursus pre- en postnatale revalidatie die ik beëindigde in maart 2014. Hierbij leerde ik alles wat te maken heeft met de begeleiding van zwangere vrouwen, de bevalling op zich en met de opvolging van deze vrouwen post nataal.

Nog een jaar later werd ik opgeleid tot NST therapeute.

Eind 2016 stuurderde ik tevens af als Vodder therapeute. Vodder is een methode om manuele lymfdrainage te leren toepassen alsook het zwachtelen. Hierdoor kan ik patiënten met zowel zichtbaar als onzichtbaar oedeem in de onderste of bovenste ledematen verder helpen.

Afspraak maken